23948sdkhjf

Milliard-spareplan koster mangeårig topchef jobbet i slagterikoncern

Farvel og tak efter 23 år. Søren F. Eriksen er fortid i Danish Crown, hvor han blev ansat i 2000 og sluttede som koncernproduktionsdirektør – en stilling, der ikke genbesættes.

Fyringen sker som et led i Danish Crowns spareplan, der med besparelser og effektiviseringer skal hente 1,5 milliarder kroner og øge slagterikoncernens konkurrencedygtighed og evne til at sikre andelshaverne en højere afregning.

Særligt udfordret er virksomhedens kerneforretning – kaldet BU (Business Unit) Danish Crown – som står for at slagte svin i Danmark og Tyskland og forædle hovedsageligt svinekød.

Søren F. Eriksen var en del af ledergruppen i BU Danish Crown, men hans ”stilling har vi besluttet at nedlægge, da vi vil bringe ledelsen af produktionen tættere på de strategiske beslutninger og den kommercielle del af forretningen,” siger BU Danish Crowns administrerende direktør, Tim Ørting Jørgensen, i en pressemeddelelse, hvor han tilføjer:

- Det betyder desværre et farvel til Søren, og det betyder også en ændring af organiseringen af produktionsområdet.

Søren F. Eriksen begyndte som projektchef for byggeriet af Danish Crowns slagteri Horsens i 2000. Siden blev han teknisk direktør og produktionsdirektør, inden han blev CEO for Danish Crown Pork frem til sammenlægningen med Foods for to år siden, hvor han blev produktionsdirektør med koncernansvar.

Tidligere Sæby-chef bliver produktionsdirektør

Ud over afskedigelsen af Søren F. Eriksen betyder ændringen i BU Danish Crown, at den tidligere fabrikschef i Sæby, Jesper Sørensen, bliver produktionsdirektør med ansvar for griseslagterierne.

Han overtager posten fra Per Laursen, der som nyudnævnt Special Advisor skal gennemføre konkrete projekter. Per Alan Jensen fortsætter som produktionsdirektør med ansvar for Danish Crowns forædlingsfabrikker.

Som den sidste større ændring i ledergruppen afskediges Per Fischer Larsen. Den del af salgsapparatet, han har haft ansvaret for, bliver lagt sammen med andre funktioner, og derfor nedlægges stillingen.

- Dette generationsskifte ser jeg som et billede på den transformation, vi skal i gang med. Jeg har den største respekt for den måde, produktionen er blevet ledet på tidligere, hvor både råvaregrundlaget og markedssituationen var en anden. Verden ser anderledes ud nu, så vi har brug for nye perspektiver, siger Tim Ørting Jørgensen i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078