23948sdkhjf

Istapper hos Unibake-bageri udløste en bøde

Ved to besøg på Lantmännen Unibakes bageri i Hatting i Østjylland har Fødevarestyrelsen konstateret problemer med rimdannelser og kondensvand. Det skaber risiko for forurening af fødevarerne, og det har udløst en bøde på 20.000 kroner til virksomheden, skriver Horsens Folkeblad.

Fødevarekontrollanterne opdagede under et besøg i juli, i at der var massiv rimdannelse på et transportbånd med kanelsnegle. Det fik styrelsen til at indskærpe, at fødevarer i alle led skal beskyttes mod kontaminering, men ved et opfølgende besøg 9. august blev der igen konstateret problemer, skriver folkebladet:

Denne gang handlede det blandt andet om istapper med dryppende vand ved et transportbånd fra en fryser og om rimdannelse direkte over wienerbrød med nødder.

Hos Lantmännen Unibake oplyser kommunikationsdirektør Tine Greve til mediet, at der umiddelbart efter besøget i juli blev igangsat en plan for midlertidig afhjælpning af problemet - og at det desværre viste sig ikke at være tilstrækkeligt.

- Vi har ikke modtaget påbud om at fjerne eller trække produkter tilbage, og der er heller ingen af vores egne analyser, der peger på kontaminering af produkter. Der er i øvrigt tale om frosne produkter, der skal bages ved høj temperatur, inden de bliver spist, understreger hun.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094