23948sdkhjf

Hvert tredje måltid fra kantinegigant er økologisk

En af landets store kantinevirksomheder, ISS, har den grønne førertrøje på, når det gælder andelen af økologi i måltider serveret i professionelle kantinekøkkener.

Sidste år var knap 30 procent af de måltider, som ISS serverede i 190 kantiner rundt om i landet, nemlig økologisk mod et landsgennemsnit på 13 procent, ifølge tal fra Danmarks Statistik.

De 30 procent hos ISS svarer til, at knap hvert tredje måltid ud af 40.000 måltider, som selskabet dagligt serverer, er lavet af økologiske fødevarer.

- I samarbejde med vores fødevareleverandør, Cater, har vi arbejdet kontinuerligt med at øge andelen af økologi i vores menuer. Det er tilfredsstillende, at vi nu har en balanceret andel af økologiske fødevarer i vores madkoncepter, siger Morten Hassing, udviklingschef i den danske del af ISS i en pressemeddelelse.

Hos Økologisk Landsforening kalder markedschef for foodservice, Torben Blok, ISS’s forholdsvis høje andel af økologi i madudbuddet for ”et stærkt signal”.

I årets første otte måneder af 2023 har ISS øget andelen af økologiske fødevarer til 31,7 pct. og servicekoncernen forventer, at den vil stige yderligere i resten af året og i løbet af 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096