23948sdkhjf

Nicheproducent klar med ny ingrediens til fødevareindustrien

Ferm Food, en dansk producent af planteproteiningredienser til fødevareindustrien, har netop lanceret en række nye såkaldte bindere, som får fødevarer – for eksempel en frikadelle – til at ”hænge sammen”. Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse.

De nye produkter er lavet af fermenteret lokaldyrket rug, havre og hvede og kan anvendes som ingrediens i bagværk, kødprodukter og den plantebaserede kategori. Ud over bindingsevnen giver bindere formbarhed og struktur.

Fermenteringsprocessen giver slutproduktet – fødevaren – en række forskellige egenskaber, blandt andet formbarhed og høj vandbindingsevne. Dertil kommer et højt indhold af kostfibre og forbedret tilgængelighed af vitaminer og mineraler, oplyses det i pressemeddelelsen fra Ferm Food.

Ophavsmand til de nye bindere er produktudvikler Søren Lange fra Ferm Food. Ifølge ham er de nye produkter ”forholdsvis billige”.

- Jeg har kun fået positiv respons, når jeg har præsenteret det. Kunderne omtaler dem som superanvendelige og innovative. Allerede eksisterende recepter kan forenkles og forbedres, siger Søren Lange.

Direktør for Ferm Food, Jens Legarth, forventer, at de første produkter med de nye fermenterede korningredienser på ingredienslisten lander på butikshylderne i 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064