23948sdkhjf

3D-printet kød nærmer sig

3D-printet oksekød er godt i gang med at tage form på Teknologisk Institut i Aarhus, hvor forskerne er ganske langt fremme med at skabe bøffer lavet af proteinerne fra sojabønner, ærter eller hestebønner, skriver Børsen.

Om alt går vel, kan teknologien give produkterne den tekstur, smag og eksempelvis fedtmarmorering, som kendetegner bøffer lavet af oksekød.

- Formålet er at kunne supplere eller erstatte blandt andet oksekød med nogle sundere og mere bæredygtige alternativer. Vi arbejder på at udvikle nogle plantebaserede produkter, der ligner kød, ved hjælp af eksempelvis 3D-printeren. Planen er, at det skal blive så lækkert, at forbrugerne vælger det til. Der skal ikke være et afsavn til oksekød, men derimod et tilvalg af noget andet, siger centerchef Anne Louise Dannesboe Nielsen til mediet.

Hun erkender, at der fortsat er et stykke vej til, at Teknologisk Institut kan skabe plantebaserede produkter, som man ville forveksle med kød. Men hun har smagt en bøf fra den israelske virksomhed Redefine Meat, som kommer rigtig tæt på, lader hun forstå.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158