23948sdkhjf

Singlepakker floppede hos Gråsten Fjerkræ, men sous vide er et hit

Langtidstilberedt fjerkræ optager nu den plads, der tidligere blev brugt på små portioner

I 2012 lancerede Gråsten Fjerkræ et nyt produkt med navnet “Kylling til 1” - små pakker til singler, som efter planen skulle være med  til at stoppe madspild og skåne miljøet.

Men det slog aldrig rigtig an, og efter et par år droppede virksomheden ideen. I stedet bliver pladsen på fabrikken i Kværs nu brugt til et andet produkt, som har vist sig at være en langt bedre forretning: Fjerkræ tilberedt efter sous vide-metoden med tilberedning i et vandbad  i op til 18 timer.

- Vi har gjort det i to-tre år. Til at begynde med lavede vi sous vide, når vi havde for meget fersk kød, men det gik så godt, at vi nu også laver det af kød, som vi ellers nemt kan sælge på anden vis. Det er især fileter, der er efterspørgsel på som sous vide, fortæller medejer og produktionschef Alex Jensen. 

Han er voldsomt glad for den sous vide-maskine, som kødet bliver langtidstilberedt i, efter at det er blevet marineret og pakket i poser. Den er fremstillet i Odense af BIPA Gastro, som også kontinuerligt overvåger produktionerne.

- Det er en dejlig opfindelse. Man indtaster bare, hvilken slags kød, man lægger i den, og hvor mange timer, det skal have. Og når processen er færdig, kommer der en mærkat ud med oplysninger om produktet, nævner Alex Jensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.317