23948sdkhjf

Jysk konservesfabrik sender tonsvis af lykkeposer til Ukraine

Danish Crowns konservesfabrik i Vejle er dybt involveret i krigen i Ukraine. På den gode måde.

Fabrikkens medarbejdere kan for 25 kroner donere seks kilo fødevarer i dåse til Ukraines befolkning og styrker. Og for hver pose, medarbejderne køber, donerer fabrikken også en, fortæller Danish Crown i en pressemeddelelse.

Der er tale om dåsemad, som ellers skulle kasseres grundet eksempelvis udseende.

Projektet har baggrund i et lykkepose-koncept, som har fungeret på Vejle-fabrikken i længere tid. Medarbejderne har kunnet købe poserne med seks kilo ukurante dåseprodukter til sig selv, og det blev chaufføren Allan Nielsen opmærksom på i foråret.

- Jeg har kørt til Ukraine i min varevogn med donationer til det ukrainske folk og styrker siden krigens udbrud. I foråret var jeg hjemme ved en ven, der arbejder hos Danish Crown i Vejle, hvor jeg så, at han havde en af de her lykkeposer. Da han forklarede konceptet, købte jeg hurtigt poser for et ton og rakte ud til fabrikschefen og præsenterede mig selv og min samarbejdspartner, fortæller Allan Nielsen i pressemeddelelsen.

Fabrikschefen i Vejle, Stig Pedersen, skulle ikke bruge lang betænkningstid.

- Jeg kendte ikke Allan, men Jeg fornemmede med det samme, at her var en ildsjæl, der blot vil hjælpe de uskyldige mennesker og støtte de ukrainske styrker. Så selvfølgelig skulle vi bakke op, siger han.

Fabrikken i Vejle supplerede med yderligere et halvt ton dåser, så Allan Nielsen kunne køre afsted i en proppet varevogn. Samtidig indledte Stig Pedersen indsamlingen, så medarbejderne i Vejle kan donere lykkeposer til Ukraine. For hver pose, medarbejderne donerer, køber fabrikken også en pose.

Over 17 ton fra Vejle

Konceptet er en stor succes, og derfor har Allan Nielsen og hans samarbejdspartner Linda Charning stiftet foreningen Food for Ukraine. På de seneste tre ture har de haft masser af dåseprodukter med - i alt over tre ton dåsemad doneret via lykkepose-konceptet.

På den seneste tur i juni donerede logistikvirksomheden DSV en lastbil, de kunne køre i. Derfor donerede fabrikken i Vejle yderligere 14 ton dåser, som sammen med fiskekonserves fra Munkebo Seafood og sukker fra Nordic Sugar fyldte lastbilen med 22 ton fødevarer.

På baggrund af succesen i Vejle har Danish Crown besluttet at brede donationskonceptet ud til alle medarbejdere. Og for hver doneret pose, supplerer Danish Crown op med en pose.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.27