23948sdkhjf

Slikgigant investerer i solcellepark

Toms Gruppen og en syv andre virksomheder har sammen investeret i en ny solcellepark

1. oktober blev en ny solcellepark ved Hoby på Lolland aktiv. 

Bag investeringen i solcelleparken står Toms Gruppen samt syv andre virksomheder, og parken skal årligt sende 70 GWh energi ud op elnettet.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelse.

I øjeblikket aftager Toms Gruppens fabrik i Hvidovre 4 GWh - nok til at dække 75 procent af sit strømforbrug med vedvarende energi.

Toms Gruppens elforbrug har i flere år været dækket af oprindelsescertifikater fra vindmølleparker, men for at styrke overgangen til vedvarende energi yderligere har Toms Gruppen valgt at investere i produktion af vedvarende energi ved at indgå såkaldte Power Purchase Agreements (PPA’er).

Solcelleparken i Hoby er den første af snart flere solcelleparker, der opføres som følge af disse investeringer, og er for Toms Gruppen en milepæl på en lang og ambitiøs indsats i kampen mod klimaforandringer.

- Vi tilsluttede os i starten af 2023 Science Based Targets og har nu sat bindende reduceringsmål for udledning af drivhusgasser i hele vores værdikæde. Vores mål valideres nu af SBTis klimaeksperter, så vi sikrer, at vores indsats er i tråd med Parisaftalens målsætninger, siger Annette Zeipel, CEO i Toms Gruppen i pressemeddelsen, og fortsætter:

- De udledninger, der knytter sig til vores egen produktion – altså scope 1 og 2 – er vi allerede i fuld gang med at mindske. Det gør vi på den ene side ved at reducere og omlægge vores forbrug af energi, hvor vi for eksempel har investeret i varmepumper på vores produktionssites – og på den anden ved at investere i den grønne omstilling gennem blandt andet PPA’er som denne.

Better Energy har opført solcelleparken i Hoby, og Toms Gruppen indgik i 2022 to elkøbsaftaler med netop Better Energy, der også er i fuld gang med at etablere en solcellepark i Polen, hvor Toms Gruppen også har produktion.

Endelig er Toms Gruppen i gang med etablering af eget solcelleanlæg ved sin chokoladefabrik i den polske by Nowa Sól.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078