23948sdkhjf

Ny chili er nu verdens stærkeste

Efter at verdens stærkeste chili i årtier har heddet Carolina Reaper, er der nu en ny konge af hot: Den berømte chilidyrker Ed Currie har af Guinness World Records fået godkendt Pepper X som verdens stærkeste chili, skriver The Guardian.

Det var også Ed Currie, der udviklede Carolina Reaper, som har en gennemsnitlig styrke på godt 1,6 millioner såkaldte Scoville Heat Units - den målestok, man bruger til at angive chilistyrke. Det tal har han  nu overgået med adskillige længder, idet Pepper X når op på 2,69 millioner på Scoville-skalaen.

Til sammenligning har jalapeño-chilien en styrke på cirka 5.000.

Ifølge The Guardian lader Ed Currie forstå, at hans nyeste præstation absolut ikke er for sarte smagsløg/maver -  Pepper X har angiveligt efterladt ham med "forfærdelige kramper".

Den nye rekord-chili er langt fra det stærkeste chiliprodukt på markedet. Chilisauceproducenter passerede for adskillige år siden en styrke på fire millioner Scoville Heat Units i koncentrerede saucer, og det tal er siden blevet rykket opad adskillige gange.

Indtil for nylig var Mad Dog 357 No. 9 Plutonium kendt som verdens stærkeste hot sauce på markedet med en styrke på ni millioner - og med en advarsel om, at man ikke kan sagsøge producenten, hvis man kommer til skade.

Nu er saucetronen overtaget af Regret Hot Sauce, som når op på 12 millioner Scoville-enheder. Og som man efter sigende straks fortryder at have været i nærheden af, hvis man indtager bare en forsvindende lille smagsprøve ...

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063