23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Jespers Torvekøkken: Nu er hver fjerde frokost kødfri

Kød fylder mindre og mindre i måltiderne fra Jespers Torvekøkken

Vegetar-frokosterne boomer hos Jespers Torvekøkken, der hovedsageligt leverer kantinemad og catering på østsiden af Storebælt.

Ifølge Børsen er vegetar-andelen af Torvekøkkenets frokostkuverter vokset fra ingenting ved starten for få år siden til nu 25 pct. - altså hver fjerde kuvert.

- I vores frokostforretning startede vi vegetarretterne op i 2016-2017 som en selvstændig linje på vores frokostordning. For nylig var 25 procent af vores mad ud af huset vegetarmad. Det har udviklet sig fra 0 pct. til 25 procent på seks år, siger Ronny Saul, der er adm. direktør i Jespers Torvekøkken, til avisen.

Jespers Torvekøkken har rundet en omsætning på 400 millioner kr.  - på vejen mod et mål på 500 millioner kr. i 2025. 

Kødets andel af råvarerne til virksomhedens måltider er i det hele taget på vej ned. Tidligere udgjorde det ifølge Ronny Saul omkring halvdelen af et standardmåltid, men det nu er reduceret til en fjerdedel.  I en enkelt kantine på Københavns Universitet er kødets andel af måltidet nu nede på 6 procent, fortæller han.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.098