23948sdkhjf

Nu producerer Kurt Skare kød i Holland

Den konkursramte kødhandler Kurt Skare har ved flere lejligheder oplyst til Food Supply, at han langt fra er færdig i branchen, selv om hele striben af hans danske kødvirksomheder med Skare Meat Packers i spidsen blev erklæret konkurs i begyndelsen af februar.

Og nu fortæller han til JydskeVestkysten, at han har etableret en decideret produktion i udlandet.

- Vi har startet en mindre produktion op i Holland. Vi kunne finde produktionskapacitet ved én i branchen dernede og har fået stillet kapacitet til rådighed, siger Kurt Skare til mediet. Han ønsker ikke at komme ind på produktionens størrelse.

Den hollandske produktion foregår via selskabet Skare Selected Beef, som Kurt Skare og hans familie stiftede kort efter konkursen. Det er et selskab, som efter planen skal sælge kød i stor stil, når den komplicerede konkurssag er afgjort.

- De penge, min datter og jeg får ud af konkursboet, bliver brugt til at komme tilbage på banen. Vi vil arbejde med kød i samme udstrækning, som vi har gjort hidtil, sagde Kurt Skare i marts til Food Supply.

Han har tidligere oplyst, at Skare Gruppen før konkursen hver uge håndterede 1.000 ton kød. Det tal omfatter produktionen i de nu frasolgte pålægsselskaber Skare Food og Defco. Men tilbage er "store mængder", som Kurt Skare altså satser på at komme op på igen.

Det skal efter planen ske med et nyt hovedkvarter i Danmark, og fundamentet for det er han godt i gang med at skabe: Skare Selected Beef har således lejet et kontor i Vejen, hvor der p.t. er 10-12 ansatte, inklusive datteren Gitte Skare, oplyser han til JydskeVestkysten.

Udover kontoret i Vejen og den nye produktion i Holland har Kurt Skare fortsat sit spanske kødselskab intakt. Sammen med sine medarbejdere i Spanien har han efter konkursen tilbragt adskillige uger i landet for at skaffe kød til selskabets kunder.

- Vi køber kød fra udenlandske konkurrenter, og vi har også købt ret store mængder fra Skare Meat Packers' lager i Vejen, fortalte han i maj til Food Supply.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158