23948sdkhjf

Ny, jysk proteinfabrik er ved at finde medarbejdere

Efter et langt forløb med bøvl og forsinkelser er en ny fabrik, der skal omdanne hestebønner til fødevareingredienser, nu tæt på at være en realitet ved Hedensted i Østjylland.

Bag projektet står den hollandske ingredienskoncern Meelunie GPI, som sammen med fabrikkens danske direktør, Lars Dahl Laursen, er i gang med at få de sidste planer på plads. Ifølge FødevareWatch er man ved at finde ansatte til at styre produktionen, og der forventes at være 25 ansatte til foråret.

- Vi skulle gerne begynde at teste første del af anlægget inden jul og så videre med de øvrige dele efter jul. Så nu ser vi ind i en god fase med testning de næste tre-fire måneder og begynder at kunne køre produkter fra 1. april, hvorefter der bliver en kvalifikationsfase sammen med kunderne, siger Lars Dahl Laursen til mediet.

Fabrikken på 4.500 kvadratmeter vil til at begynde med årligt kunne omdanne godt 20.000 ton hestebønner til planteproteiner. 

Oprindeligt var fabrikken budgetteret til en pris på cirka 250 millioner kroner, men Horsens Folkeblad har tidligere fortalt, at prisen er steget til knap 300 millioner som følge af eksploderende priser på byggematerialer.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078