23948sdkhjf

Forskere udvikler fremtidens kødprodukter

Teknologisk Institut har sammen med kødbranchen arbejdet med at udvikle nye former for pålæg med svinekød. Et smagspanel af forbrugere har taget godt imod.
Forskerne ved DMRI, Danish Meat Reseach Institute, på Teknologisk Institut har i samarbejde med KU-life udviklet en ny type pålæg, hvor man har blandet svinekød med grøntsager og urter. Resultatet er blevet en ny form for proteinrigt smørbart kødpålæg.

- Målet har været at udvikle en sund og lækker form for pålæg, som falder i forbrugernes smag. Grøntsagerne er med til at give produktet et lavt fedtindhold og samtidig en cremet konsistens og nye flotte farver. Med kødet kommer et højt proteinindhold, som giver en mæthedsfornemmelse, der holder længe, siger seniorkonsulent Lise Nersting, DMRI, Teknologisk Institut.

Det smørbare pålæg er fremstillet af 40 pct. svinekød og forskellige blandinger af grøntsager som ærter, gulerødder, græskar og chili. Kødet er varmebehandlet og derefter blendet sammen med grøntsagerne og krydderier. Produkterne har et proteinindhold på 11 pct., men samtidig et fedtindhold på kun 1-6 pct. – afhængigt af, om opskriften indeholder vegetabilsk olie eller ikke.

DMRI har udviklet forskellige blandinger af svinekød og grøntsager og testet det smørbare pålæg i et forbrugerpanel. Blandinger af svinekød og henholdsvis grønne og gule ærter, græskar/gulerødder samt peberfrugt/chili blev mest positivt modtaget af forbrugerne.

- Produkterne har fået nogle utroligt flotte farver i grøn, rød eller orange afhængigt, af hvilke type grøntsager, der er blandet i. Det afgørende er naturligvis, om forbrugerne kan lide både smag og ikke mindst udseendet på de nye, sundere produkter, siger Lise Nersting.

Hun forestiller sig, at de smørbare kødprodukter kan være et mere fedtfattigt alternativ til traditionelle typer af kødpålæg. Desuden kan det også bruges i en sandwich eller som dip til for eksempel gulerods- eller agurkestave og derved afløse chips med creme fraiche eller pølser som snacks.

Det smørbare pålæg er udviklet af DMRI på Teknologisk Institut og KU-Life sammen med kødbranchen under projektet ”Fremtidens kødprodukter”.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079