23948sdkhjf

Opkøb: Dava Foods har appetit på flere plante-virksomheder

Få etablerede fødevarevirksomheder har kastet sig lige så helhjertet ind i det plantebaserede segment som Dava Foods, markedsleder indenfor ægproduktionen herhjemme.

Dava Foods har ligefrem etableret et selvstændigt selskab, Dava Food Ingredients, som rummer koncernens planteforretning, der aktuelt blandt andet består i rapsolie, krydderier, kerner og convenience-produkter baseret på koncentrerede ”chunks” af planteprotein fra danske økologiske ærter og hestebønner.

Ingredients-selskabet er baseret på to opkøb, Møllerup Brands og krydderiselskabet Karlsens, der lige som Dava Foods selv hører hjemme i Hadsund. Og nu kan der være flere på vej.

I en ny strategiperiode for årene 2024-2026 har Dava Foods nemlig sat nogle særdeles ambitiøse mål for den plantebaserede vækst.

Omsætningen skal samlet set skal løftes til over 300 millioner kr. på Davas fem markeder i Norden og Estland.

-Vi regner med en tredobling af forretningsområdet i løbet af fire år, siger Dava Foods adm. direktør Ivan Noes til Food Supply.

Vil accelerere yderligere

Omkring 200 millioner kr. af den omsætning skal komme fra en samling af den plantebaserede produktion i Hadsund. Sidste år udgjorde Davas plantebaserede omsætning i Danmark under 10 millioner kr.

Ivan Noes åbner imidlertid samtidig for muligheden af at speede væksten endnu mere op gennem opkøb af flere virksomheder.

-De 200 millioner kr. er via organisk vækst. Hvis vi skal sætte endnu mere skub i det her, er vi meget åbne over for at købe nogle virksomheder indenfor det plantebaserede, der giver mening til vores produktportefølje og kan tilføre volumen, know how og kompetencer, siger han.

Davas opkøbs-interesser går ikke i retning af de helt små startups, men mere etablerede plantespecialister af en vis størrelse.

-Vi har ikke nogen i kikkerten lige nu, og vi skal lige have konsolideret de virksomheder, vi har købt. Men kommer den rigtige forbi, så skal det selvfølgelig forbi bestyrelsen først, men det er noget, vi har drøftet på strategisk niveau, at vi gerne vil accelerere den udvikling yderligere, siger Ivan Noes.

Dava Foods er ejet af den landsmandsejede grovvaregigant Danish Agro, og det bringer endnu et perspektiv ind i opkøbsjagten.

- Vores ejerstruktur med Danish Agro gør jo, at vi meget gerne vil have noget, der giver mening for dansk landbrug. Det, vi har koncentreret os om indtil nu, er glutenfrit, økologisk, proteinrigt og fiberrigt. Kan vi finde noget mere indenfor det område, vil vi gerne udvikle mere på det, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047