23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Grønt dyrket i højden smager langt over forventning

Nu er det tilsyneladende videnskabeligt bevist: 

Vertikalt dyrket grønt smager bedre end manges fordomme.

Forskere på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet har sat 190 personer til at blindsmage og sammenligne et udvalg af vertikalt dyrkede grøntsager med de tilsvarende økologiske.

Og de fandt ingen klar vinder af de to vidt forskellige dyrkningsmetoder, når smagsvurderingerne af rucolasalat, babyspinat, ærteskud og krydderurterne basilikum og persille blev gjort op.

- Smagsmæssigt har vi i hvert fald ingen grund til at være skeptiske. For deltagerne synes, at de vertikalt dyrkede planter smager lige så godt som dem, vi anser som de bedste – nemlig de økologiske, siger lektor Michael Bom Frøst, som er en forskerne bag studiet.

Den vertikale dyrkningsmetode er aktuel, fordi den kræver et mindre areal end almindeligt landbrug, og der kan høstes oftere end på friland.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.11