23948sdkhjf

Grønne fødevareproducenter kan nu dele 100 millioner kroner

Med en pulje på cirka 100 millioner kroner har erhvervsstøtteordningen GUDP åbnet for ansøgninger til årets støttemidler. Pengene uddeles som tilskud til projekter, der har fokus på den grønne omstilling af fødevaresektoren i Danmark.

Ifølge en pressemeddelelse fra Landbrugsstyrelsen, der administrerer puljen, vil GUDP-bestyrelsen i 2024 blandt andet have fokus på klima, reduceret udledning til vandmiljøet og effektiv ressourceudnyttelse.

- Bestyrelsen vil understøtte den grønne omstilling af landbrugs- og fødevareerhvervet samt udviklingen af løsninger, der fremmer en klimaneutral fødevareproduktion, hvorfor bestyrelsen vil prioritere projekter med direkte, målbare klimaeffekter, hedder det i GUDPs handlingsplan.

Også vandmiljøet vil have en fremtrædende rolle i bestyrelsens fokus for 2024, og bestyrelsen vil derfor prioritere projekter, der reducerer udledning af kvælstof, fosfor og pesticider til vandmiljøet. Desuden ønsker bestyrelsen at prioritere projekter, der understøtter løsninger til bedre ressourceudnyttelse og mindre madspild.

 Ansøgningsfristen i årets første runde er torsdag 29. februar.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078