23948sdkhjf

Lidl æder også momsen

Dagligvarekæden Lidl vil også være med på den momsfri vogn.

Efter at kollegaerne hos Coop-kæden 365discount tidligere mandag annoncerede, at kæden fjerner momsen på alt frugt og grønt den sidste uge af januar, fulgte Lidl senere på dagen trop: Lidl vil hele februar ligeledes sænke priserne på frugt og grønt med et beløb svarende til momsen. Det gælder  for Lidl Plus-kunder i alle kædens 145 danske butikker.

Lidl håber på den måde at motivere flere kunder til at integrere mere grønt i kosten, fortæller kæden i en pressemeddelelse.

- Vi kigger løbende ind i, hvordan vi kan give vores kunder endnu bedre muligheder for at træffe sundere valg, når de handler hos os. Derfor prøver vi nu at fjerne momsen på frugt og grønt i en hel måned for alle Lidl Plus-kunder og indsamler dokumentation for effekten, som vi senere vil fremlægge på en konference. 

- Vi glæder os til at følge, hvor meget mere frugt og grønt vores kunder vil putte i kurven, når de kan spare momsen, siger Maria Lovecchio, indkøbsdirektør i Lidl Danmark.

I hele februar trækker Lidl et beløb svarende til momsen fra prisen på alt frugt og grønt, herunder også på tilbudsvarer, når man handler som Lidl Plus-kunde.

- Initiativet er en del af en større plan, hvor vi i 2024 vil undersøge, hvordan danskerne reagerer, når vi arbejder med vores priser på plantebaserede varer, økologi og frugt og grønt. Jeg har noteret mig, at Coop også arbejder med momsfri frugt og grønt i sidste uge af januar. Det er rigtig positivt. Jo flere der samler evidens om, hvordan kundernes indkøbsmønster flytter sig med en momsbesparelse på frugt og grønt - desto bedre, siger Jens Stratmann, administrerende direktør i Lidl Danmark.

Kampagnen "Momsfri februar" kommer i forlængelse af flere af kædens kampagner, der i høj grad har fokus på sundhed. I januar lancerede Lidl kampagnen ”Valget er Dit”, hvor kæden frem til udgangen af marts prismatcher en række veganske produkter med sammenlignelige animalske produkter. 

Desuden tillbød Lidl i januar 25 rabat rabat på økologisk frugt og grønt hver lørdag for alle Lidl Plus-kunder.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078