23948sdkhjf

Makrelfabrik tjente syv millioner

Sæby Fiske-Industri tjente i det seneste regnskabsår godt syv millioner kroner, primært via sin produktion af makrel på dåse, og det er ifølge ledelsen ikke helt godt nok.

Godt nok er der tale om knap 250.000 kroner mere end i det foregående regnskab, men da var der tale om en periode på kun ni måneder, fordi selskabet har ændret sit regnskabsår.

Omsætningen i 2022/23 endte på 485 millioner kroner, hvor den i de ni måneder forinden lød på 287 millioner.  

Resultatet er lavere end budgetteret og anses for "mindre tilfredsstillende", konstaterer ledelsen med direktør Claus Boll Christensen i spidsen i årsrapporten.

- Det lavere resultat skyldes en lidt lavere omsætning, men især lavere dækningsgrad forårsaget af dyrere råvarer og hjælpematerialer, samt højere lønudgifter, skriver ledelsen.

Den nævner også, at Sæby Fiske-Industris anvendelse af makrel som råvare medfører en særlig risiko på grund af  prisudsving på det volatile marked for makrel. "En særlig risiko, idet prisstigninger kun i begrænset omfang kan tillægges salgsprisen", hedder det i årsrapporten.

Den nordjyske virksomhed producerer årligt i omegnen af 120 millioner dåser med makrel. Dertil kommer et salg af makrel til røgindustrien, en produktion af fiskeolie til foderindustrien samt afskær til dyrefoder og fiskemel.

Langt det meste af produktionen bliver eksporteret, og omkring 80 procent sælges på det europæiske marked.

Sæby Fiske-Industri med knap 150 ansatte er ejet af Vanggaard Fonden og virksomhedens tyske agent, Richard Wydra. Han købte sig ind i 2019 og har en ejerandel på 10-15 procent. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078