23948sdkhjf

Ardo forvandler rodfrugtrester til babymad

Med et tilskud på 1,6 mio. kr. skal grøntsagsvirksomheden sammen med Aarhus Universitet forvandle rodfrugtrester til babymad, diætkost og sportskost.
Den økonomiske håndsrækning kommer fra GUDP-ordningen under Fødevareministeriet, som i alt har udloddet 134 mio. kr. til grønne fødevareprojekter. Det skriver FoodCulture.

De to samarbejdspartnere vil anvende nogle af de rodfrugter, der normalt smides ud pga. stramme kriterier for standardstørrelser. Dermed vil de forhindre et madspild og reducere miljøpåvirkningen.

- Det giver selvfølgelig vores virksomhed en økonomisk gevinst og værdi i konkurrencen med udenlandske virksomheder, men forbrugerne får også gavn af projektet, hvis vi lykkes med at producere nye kvalitetsprodukter, siger Carsten Aalund, adm. direktør i Ardo A/S til FoodCulture.

Ardo påbegyndte sin økologiske rodfrugtsproduktion i Danmark for to år siden og sendte i starten alle kasserede restprodukter til genanvendelse på et biogasanlæg. Men med nye øjne på råvarerne skal der nu i stedet satses på genanvendelse til andre fødevarer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078