23948sdkhjf

Én ændring fik salget af øl-type til at eksplodere

Hvad sælger bedst: Grape-sodavand eller en alkoholfri øl? 

Et nemt spørgsmål, tænker du måske, efter de alkoholfrie ølvarianter de seneste ti år har firedoblet salget.

Men i 2014 var situationen en anden - der var der nemlig så lidt gang i de alkoholfri øl, at grape-sodavand faktisk solgte bedre.

Men den 11. april 2014 meddelte sundhedsministeren og fødevareministeren, at øl med maksimalt 0,5% alkohol fremover måtte markedsføres som alkoholfri øl – tidligere var grænsen 0,1%.

Dermed blev de danske regler bragt i overensstemmelse med flere nabolande, og også mindre bryggerier turde give sig i kast med alkoholfri øl, fordi de fik lettere ved at holde sig under bagatelgrænsen.

Det skriver Bryggeriforeningen i en pressemeddelelse.

Hvert af de efterfølgende år er salget af alkoholfri øl steget, og sidste år solgte medlemmerne af Bryggeriforeningen mere end fire gange så meget alkoholfri øl som i 2014, nemlig 8,3 millioner liter.

- Netop nu ligger salget af alkoholfri øl 20 procent over salget sidste år. Så forbrugernes lyst til øl uden alkohol vokser fortsat, og det vil ikke undre mig, hvis alkoholfri øl i løbet af de næste ti år udgør 10 procent af ølsalget, udtaler Nick Hækkerup, der er direktør i Bryggerforeningen, men pudsigt nok dengang var den sundhedsminister, der stod bag ændringen af bagatelgrænsen.

Også for de unge

I dag er der over 100 forskellige alkoholfri øl på det danske marked. Ni ud af ti af dem bliver købt i supermarkeder og butikker og oftest nydt hjemme i sociale sammenhænge, viser en undersøgelse fra analyseinstituttet Ipsos.

- Det tyder på, at man som en god vært sørger for at tilbyde sine gæster et velsmagende alternativ til drikkevarer med alkohol, udtaler Nick Hækkerup.

Mens alkoholfri øl i de første år primært blev købt af midaldrende eller ældre aldersgrupper, har den yngre del af forbrugerne efterhånden også fået smag for øl uden procenter. Således er hver tredje køber af alkoholfri øl nu i aldersgruppen 18-39 år, oplyser Bryggeriforeningen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078