23948sdkhjf

Strejke rammer Arla: 125 HK'ere er utilfredse med lønforhøjelse

125 medlemmer af HK har nedlagt arbejdet på laboratorierne på 10 af mejeri-markedsleder Arla Foods' lokationer i det jyske mandag.

Ifølge flere medier skyldes det en utilfredshed med, at overenskomstmæssige lønstigninger i et antal tilfælde er blevet modregnet i personlige tillæg.

Ifølge Arla Foods er strejken overenskomststridig, fordi lønreguleringen følger ordlyden i den aftale, som man har med HK på området. 

- Nogle af de ansatte på overenskomsten er utilfredse med lønforhøjelsen, og derfor har de nedlagt arbejdet. Vi forventer, at HK og tillidsrepræsentanterne omgående går i dialog med dem og beder dem om at genoptage arbejdet med det samme. Vi er kede af situationen og ærgerlige over, at den aftalte overenskomst giver anledning til utilfredshed, lyder officielle kommentar fra Arlas side.

Arla ønsker ikke at tilføje yderligere, men arbejder på at sikre så "få implikationer for kunder og forbrugere som overhovedet muligt". 

Følgende Arla-anlæg er ramt: Danmark Protein og Arinco i Videbæk, Hoco i Holstebro, Bislev og Akafa i Nordjylland, Taulov ved Fredericia, Esbjerg og Rødkærsbro. Samt Arla Innovation Centre og Arla Foods Ingredients Innovation Centre, begge i Aarhus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172