23948sdkhjf

Arla-strejke fortsætter: - Nogle af laboranternes opgaver kan ikke undværes

Opdateret med ny information fra Arla Foods

Et større antal Arla-ansatte medlemmer af HK fortsætter med at strejke i dag.

Det sker, selv om arbejdsmarkedets hovedorganisationer i går kendte de arbejdsnedlæggelser, der begyndte mandag, overenskomststridige. Det indebærer, at de strejkende laboranter og logistikassistenter betaler bod for hver time, de ikke arbejder.

I alt 144 har været involveret i strejken, som gør en nødplan nødvendig.

I er jo naturligvis underlagt nogle skrappe krav til hygiejne mv.: Giver det på nogen måde problemer med så mange timers laborantarbejde, der ikke bliver udført?

- Det er klart, at der er nogle af laboranternes normale opgaver, som ikke kan undværes, så der har vi igangsat planer for at få løst dem, siger Jonas Barfoed, kommunikationsmedarbejder i Arla Foods.

Striden handler om en generel lønstigning på på 722 kr. om måneden, der for fleres vedkommende bliver modregnet i de personlige tillæg.

- Vi har i over et år forgæves forsøgt at gøre Arla opmærksom på problematikken omkring modregning i vores personlige tillæg. Dette giver anledning til bekymring om, hvorvidt Arla er villig til at indgå i reelle forhandlinger, såfremt vi genoptager arbejdet. På denne baggrund vælger vi at fortsætte arbejdsnedlæggelsen onsdag den 17. april fra kl. 7.00, lyder det i et opslag fra de strejkende ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern.  

Læs også Efter møde: Ekstra pres på Arlas strejkende HK'ere (food-supply.dk)

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078