23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Kakaoprisen kradser - nu hæver producent priserne

Prisen er de seneste uger mere end fordoblet, når Peter Frellsen skal hente chokolade hjem fra Belgien.

Det gør alt andet lige hverdagen mere besværlig, når man driver en chokoladefabrik som Frellsen Chokolade.

Det får fra 1. maj Frellsen Chokolade til at hæve prisen på en række produkter.

Det fortæller Peter Frellsen til TV2.

- Chokolade er hovedingrediensen i nærmest alt, vi producerer, så det er svært for os at undvære. Vi må bare betale prisen, fortæller Peter Frellsen. 

De aktuelle prisstigninger på kakao påvirker også Kathrine Andersen Chokolade, hvor direktør og indehaver Jakob Skovsgaard i sidste uge i et interview med Århus Stiftstidende fortalte om store ekstraudgifter.

Prisstigningerne får også chokolade-direktøren til at frygte, at forbrugernes søde tand i sidste ende rettes mod andre produkter.

- Hvis chokolade lige pludselig koster meget mere, så kan det være, at danskerne erstatter det med vingummier eller chokolade af dårlig kvalitet med en lille andel af kakao. Jeg håber det ikke, men det er det, vi indstiller os på, lød det til mediet.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.096