23948sdkhjf

Beholder direktør-duo: Kyllingegigant øger omsætning i turbulent år

Det er de normalt rivaliserende grovvaregiganter DLG og Danish Agro, der i fælleskab ejer Danhatch Group, som ifølge en pressemeddelelse fra virksomheden er kommet ud af 2023 med fremgang på både top- og bundlinje.

 Omsætningen i den danskejede rugerikoncern, der sælger daggamle kyllinger i flere europæiske lande, voksede sidste år fra 1,22 til 1,29 milliarder kr. i et marked, hvor DanHatch Group oplevede store udsving i både efterspørgsel og prissætning på koncernens produkter som følge af fugleinfluenzaen samt en række logistiske udfordringer. 

Årets resultat nåede 62 millioner kr. før skat, hvoraf en hovedpart stammer fra det polske datterselskab med et overskud før skat på 38 millioner kr.

I 2022 var det tilsvarende koncernoverskud før skat på 73 millioner kr., men sammenligningen bliver mudret af ophørte aktiviteter.

På den nederste linje i årsrapporten for 2023 står der et resultat efter skat på 35 millioner kr. mod knap fem millioner kr. året før.

- Det er med stor tilfredshed, at vi kan se, at DanHatch gennem årene har øget deres afsætningsmængder og i 2023 nået denne milepæl på en halv milliard kyllinger. I 2024 er målet at igangsætte tiltag for udvidelse af den fremtidige kapacitet, så den sunde vækst i DanHatch kan fortsætte, siger Henning Haahr, bestyrelsesformand i Danhatch Group.

Haahr er også topchef i Danish Agro, og han bliver nu afløst som formand i Danhatch af kollegaen fra medejer DLG, Kristian Hundebøll, i en rotationsordning mellem ejerne.

For regnskabsåret 2024 forventer man "et samlet positivt koncernresultat før skat i niveauet 50-55 millioner kr."

Danhatch Group har også stadfæstet en særlig konstellation i ledelsen med Anette Hermansen og Lasse Olesen som sidestillede adm. direktører. De to har siden november 2022 været konstituerede på den fælles post, men nu er den model altså gjort permanent.

- De er to stærke profiler med samme værdier og forskellige faglige styrker, der komplementerer hinanden rigtig godt. Tilsammen udgør de en solid og særdeles kompetent duo, som gennem det sidste halvandet år har stået i spidsen for DanHatch-koncernen til bestyrelsens fulde tilfredshed, siger Henning Haahr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078