23948sdkhjf

Flere fødevarevirksomheder risikerer at få lukket for gassen i tilfælde af ny energikrise

Energinet offentliggør hvert år en liste over såkaldte ikke-beskyttede gaskunder. Listen er en række af virksomheder, som risikerer at få lukket for gassen i tilfælde af en energikrise, så man kan sikre forsyningen til husstande, varmeværker, hospitaler og lignende.

Listen for 2024/2025 er netop offentliggjort, og den er markant længere end året før. Hele 176 selskaber er på listen mod 84 i 2023/2024.

Det betyder også, at flere fødevarevirksomheder er på. I 2024/2025 gælder det blandt andet flere af Arla Foods og Arla Foods Energy's adresser. Det samme gør sig gældende for flere af Danish Crown's adresser, mens også virksomheder som Carlsberg, Harboe, Danpo, Tican og Unibrew er at finde på listen.

Baggrunden for, at listen er udvidet, er, at Energinet har sænket forbrugsgrænsen, så virksomheder med et årligt forbrug på 0,7 mio. kubikmeter gas nu medtages mod tidligere 2 mio. kubikmeter.

Energinet understreger dog, at det aldrig har været nødvendigt at aktivere listen med ikke-beskyttede gaskunder. Listen kom især i fokus, da Rusland invaderede Ukraine i 2022, og EU besluttede sig for at udfase russisk gas.

Se hele listen på Energinets hjemmeside (PDF).

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093