23948sdkhjf

Fødevarekoncern lander milliardoverskud

Den norske fødevarekoncern løfter samtidig både omsætningen og overskuddet

Fødevarekoncernen Orkla præsenterer en pæn fremgang på bundlinjen i virksomhedens kvartalsrapport.

Før skat endte overskuddet på 1,9 mia. norske kr. (1,2 mia. dkk., hvilket er en stigning på 8 % sammenlignet med samme periode sidste år. Omsætningen steg med 6 % til 17,1 mia. norske kr. (10,8 mia. dkk.)

- Orkla har haft en stærk start på året. De fleste porteføljeselskaber opnåede organisk vækst, højere driftsresultat og øget pengestrøm fra driften. Jeg er særligt tilfreds med den opnåede volumenvækst i et kvartal med færre salgsdage på grund af påskens placering. Det er også glædeligt at se soliditeten i resultatfremgang i en periode med fortsat øgede reklameinvesteringer, udtaler Orklas administrerende direktør, Nils K. Selte, i en pressemeddelelse.

I oktober sidste år indgik Orkla Food Ingredients (OFI) en partnerskabsaftale med Rhône, et ledende private equity-selskab, som investerer i selskaber med transatlantisk tilstedeværelse. Transaktionen blev gennemført den 17. april og vil have regnskabsmæssig effekt fra samme dato.

- Dette er en milepæl for Orkla, der gør, at OFI kan fortsætte sin organiske og strukturelle vækst. Denne transaktion er et eksempel på fleksibiliteten og værdiskabelsespotentialet i Orklas nye driftsmodel, siger Nils K. Selte.

Ved årsskiftet havde Orkla 19.671 ansatte samt 114 fabrikker i 24 lande.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062