23948sdkhjf

Fødevareproducent forventer ændring i danskernes spisevaner: Øjner stort vækstpotentiale

Den danske fødevareproducent Easis tror på, at vægttabsmedicin kommer til at ændre danskernes spisevaner. Derfor har virksomheden taget en strategisk beslutning om at omfavne vægttabsmedicin og ser et stort vækstpotentiale i at hjælpe danskere på vægttabsmedicin med at spise rigtigt.

Easis, der er en af Europas førende producenter af fødevarer uden tilsat sukker, har taget en strategisk beslutning om at satse på, at det stigende forbrug af vægttabsmedicin også ændrer adfærden og vanerne i køkkenet. Det fremgår af en pressemeddelelse.

- Tendensen med vægttabsmedicin udvikler sig kun én vej, og vi tror på, at det kommer til at ændre danskernes madvaner. Derfor har vi strategisk besluttet at gøre mad som supplement til vægttabsmedicin til et nyt fokusområde. Vi tror på, at det kan vækste vores omsætning de kommende år, udtaler Thomas Møberg, administrerende direktør i Easis, i meddelelsen.

Fra 2022 til 2023 blev antallet af danskere på vægttabsmedicin syvdoblet. Antallet af danskere på vægttabsmedicin har nu rundet 120.000, men flere studier peger på, at varige resultater kun opnås med ændret kost og bedre motionsvaner.

Vægttabsmedicinen kan teoretisk sammenlignes med Antabus på den måde, at hvis man spiser forkert, mens man tager vægttabsmedicinen, kan man få det fysisk dårligt.

Den rigtige kost

Derfor kræver det den rigtige kost – mindre fedt og sukker og færre kalorier, men flere kostfibre og masser af vand – for dels at skabe fundamentet for et varigt vægttab, men også for i det hele taget at få det bedste ud af behandlingen.

- Vi øjner en helt ny kategori af fødevarer, der er målrettet brugere af vægttabsmedicin. Vi grundlagde vores forretning på målrettede produkter mod diabetespatienter, og vi kommer sandsynligvis til at opleve den samme efterspørgsel på målrettede produkter med udbredelsen af vægttabsmedicin. Det interessante for os er, at de fødevarer, som understøtter vægttab og brugere af vægttabsmedicin, er meget i tråd med de produkter, som vi strategisk har udviklet igennem 30 år, siger Thomas Møberg.

Samtidig er der den gevinst, at ændrede kostvaner forventeligt også betyder, at man på et tidspunkt kan stoppe med at tage vægttabsmedicin, så man ikke skal tage det for evigt.

- Brugen af vægttabsmedicin er kun i sin spæde begyndelse, og jeg er sikker på, at det bliver en gamechanger – også i forbindelse med vores madvaner. Vi vil gerne hjælpe danskere på vægttabsmedicin med nogle fødevarer, der både betyder, at de ikke får det fysisk dårligt, mens de tager medicinen, men forhåbentlig også kan bidrage til ændrede kostvaner, så de ikke skal tage vægttabsmedicinen resten af livet.

- Derfor kommer vi til at udvikle og producere en helt ny kategori af madvarer, der understøtter den behandling, man er i, når man tager vægttabsmedicin, siger Thomas Møberg og fortæller, at Easis foreløbig har udviklet et kostprogram og et stabiliseringsprogram samt indgået samarbejde med diætister, træningsfysiologer og førende læger på området.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11