23948sdkhjf

Innovativ fødevarevirkesomhed vinder adgang til 350 danske kantiner

Den 2. maj var fem fødevareiværksætter inviteret i ’Mavens Hule’, hvor de skulle pitche deres nytænkende madprodukt for et dommerpanel. Sejren giver adgang til Compass Groups 350 kantiner i Danmark

Compass Group står bag Mavens Hule, hvor fem madiværksættere blev inviteret til en pitchrunde, hvor de præsenterede deres bud på fremtidens fødevare, og hvor vinderprisen er adgang til Compass Groups kantiner via fødevareleverandøren Dagrofa Foodservice.

Compass Group arbejder på, at få kødandelen ned og sørge for et mere planterigt måltid, hvor smagsoplevelsen stadig er i top - og her ramte Contempehrary plet med virksomhedens tempeh, der er et godt bud på et produkt, der kan fylde på fremtidens grønne tallerken. Det skriver Compass Group i en pressemeddelelse.

Derfor blev dommerpanelet bestående Anne Ruberg, indkøbsdirektør hos Compass Group, Jesper Knudsen, køkkenchef hos Compass Group, Nabil Habhabi, markedschef hos Dagrofa Foodservice og Mads Marschall, madekspert, enige om, at de skulle have den helt særlige vinderpris.

Indonesisk tradition i nordisk forklædning

Vinderne, Contempehrary, udvikler tempeh, som tager udgangspunkt i traditionelle indonesiske fermenteringsmetoder, men er baseret på danske bælgfrugter.

Jesper Knudsen, som til daglig er køkkenchef hos Compass Group, og derfor i fremtiden kan bestille produktet hjem til sit kantinekøkken, fortæller, hvad han lagde vægt på i voteringen.

- Jeg elsker at arbejde med nye spændende råvarer som fx tempeh, og Contempherarys kvalitet er helt i top – både på smag, konsistens og tankerne bag. Jeg ser mange anvendelsesmuligheder i vores køkkener så som at bruge det i en fars til en burger eller som stegte tern i en curry. Og så har det et højt indhold af proteiner og kostfibre, så det er en god erstatning for kød.

God oplevelse første gang

Vinderiværksætterne reagerede også efter sejren:

- Det betyder rigtigt meget for os, og det er er superfedt, vi har vundet. Den her type samarbejde er mere, end vi turde håbe på. Det giver så god mening at få vores produkt ud i kantinerne, hvor gæsterne får et veltilberedt måltid, så de får en god oplevelse, når de smager det første gang, siger Sabine Franciska Harboe og Tobias Noe Harboe.

De øvrige deltagere, der pitchede deres bud på fremtidens fødevare, var Uhhmami, Manna Food, Havsmag og Agrain.

Mavens Hule blev afholdt i forbindelse med Fødevaremessen Food, Trends & Sustainability den 2. maj 2024 på Agro Food Park.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064