23948sdkhjf

Ny fleksibel og miljøvenlig veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye og bæredygtige model Nova ES-E. Maskinen har en etiketteringshastighed på op til 80 pakker i minuttet af pakker med en vægt imellem 50 gram og 15 kg.

Den nye fleksible Espera Nova ES-E er skræddersyet til de danske fødevarevirksomheders behov. Det vurderer Allan Hedevang, Market manager hos Scanvaegt Systems A/S i Aarhus.

”Vi har leveret Espera-systemer i mange år og lancerer nu den nye maskine, som er fjerde generation af veje-og etiketteringssystemer. Nova ES-E er fuldautomatisk og kan sættes ind i kundens eksisterende pakkelinje,” siger Allan Hedevang.

Maskinen kan konfigureres med helt op til fire printere: to af dem er placeret over båndet og påsætter etiketter ovenpå pakken, mens de andre to sidder under båndet og placerer labels på pakkens underside.

Vi har leveret Espera-systemer i mange år og lancerer nu den nye maskine, som er fjerde generation af veje-og etiketteringssystemer Market Manager Allan Hedevang.

Længden på vejebordet er 430-650 mm, mens hastigheden er på 80 pakker i minuttet. Linjen kan håndtere pakker med produktvægt fra 50 gram og op til 15 kg. Det er en væsentlig forbedring ift. til tidligere modeller, hvor laveste pakkevægt lå på 100 gram og max. vægt på 8 kg.

Hurtig produkt-omstilling

Mange danske fødevarevirksomheder har brug for maskiner, som nemt kan omstilles, fordi de kører mange forskellige produkttyper på linjen. Og sådan en omstillingstid er normalt tidskrævende. 

”På Nova ES-E er omstillingstiden kort, fordi maskinen kan leveres med automatisk justerbare guider, der sikrer den korrekte positionering (ned til to mm nøjagtighed) af de servostyrede printere med eller uden etiket-rotation. Så i praksis er der omstillingstiden ultrakort,” forklarer Allan Hedevang, der understreger, at linjen også kan leveres med manuel justering af guider.

Udover Nova ES-E omfatter Espera Nova-serien to andre modeller; Nova ES-B, som også er en ny model med en kapacitet på 65 bakker i minuttet, og Nova ES-R, der er en eksisterende maskine med en kapacitet på 140 bakker i minuttet.

Miljøvenlig løsning med lavt energiforbrug

Tidligere modeller krævede ekstern trykluft, som har et konstant forbrug af strøm - det er ikke nødvendigt til Nova ES-E, som har en intern kompressorløsning.

”Det, der er smart med Nova ES-E er, at den kun bruger strøm, når den kører selve etiketteringsprocessen. Derved reducerer den energiforbruget væsentligt. Og netop bæredygtighed, når vi taler driftsforbrug, er et af de områder, vores kunder stiller større og større krav til,” pointerer Allan Hedevang.

Forebyggende vedligehold forhindrer nedbrud

Maskinen har forebyggende service-overvågning af de kritiske komponenter, så som termohoved og tandrem.

”Det sikrer høj oppetid på linjen, da operatøren visuelt kan se på skærmen, hvor mange restkilometer termohovedet har, og hvor mange resttimer tandremmen har. Det betyder, at der nu kan laves rettidig, forebyggende service på maskinen, inden komponenterne går i stykker,” siger han.

Høj effektivitet og kapacitet

Industri 4.0 er ifølge Allan Hedevang også integreret i Nova ES-E i form af en kunstig intelligentbaseret monitorering, hvor man kan se, hvor effektivt linjen (i procent) bliver udnyttet, hvor mange timer den står stille, og hvor der evt. er fejl på maskinen.

Som noget helt nyt er modellen også forsynet med en enkel 15,6 tommer touch betjening med swipe funktion mellem tre hovedskærmbilleder: start, produktion og service.

”Den nye kompakte Nova ES-E er bygget på fleksibilitet og effektivitet og sikrer kunden øget kapacitet. Ikke bare på pakkelinjen, men helt ud til færdigvarelageret. Maskinen kan tilsluttes vores ScanPlant produktionsordresystem, så også kartoner med x-antal pakker og paller får påsat totaletiketter fra flere forskellige printere,” forklarer Allan Hedevang.

SCANVAEGT SYSTEMS

Scanvaegt Systems udvikler, producerer og forhandler intelligente koncepter og løsninger til vejning, portionering, etikettering, kvalitetskontrol, produktionsstyring samt sporing.

Scanvaegt Systems er en familieejet virksomhed, grundlagt af Knud Grundtvig i 1932, der beskæftiger ca. 220 medarbejdere og har hovedkontor i Aarhus, eget etikettrykkeri i Odense, et landsdækkede salgs- og servicenet i Danmark samt datterselskaber i Norge, Sverige og Tyskland samt forhandlere i andre europæiske lande.

For yderligere information, kontakt venligst:

Scanvaegt Systems A/S
Johann Gutenbergs Vej 5-9, 8200 Århus N
Tel. +45 8678 5500 – info@scanvaegt.dk
www.scanvaegt.dk

Kilde: Scanvaegt Systems A/S

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093