23948sdkhjf

Grisene er blevet raske: Danish Crown mangler medarbejdere på solskinsøen

Mange grise på Bornholm har været syge med PRRS, hvilket har udfordret bestanden. Men nu hvor grisene igen har det bedre og bestanden vokser, så mangler der nye medarbejdere.

Jesper Sørensen, der er Fabrikschef hos Danish Crown i Rønne, har deltaget i en messe med det formål at hjælpe de tidligere medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted videre. Det skriver TV2 Bornholm.

- Da vores store fabrikker i Jylland også var ude efter at skulle hjælpe nogle af vores gode medarbejdere i Ringsted videre, så mente vi også, at der var mulighed for, at vi kunne tiltrække nogle folk til Bornholm. Derfor valgte vi at tage afsted, fortæller fabrikschefen, til mediet.

Årsagen er, at de mangler medarbejdere på Bornholm. For efter en hård periode, hvor mange af grisene var syge med PRRS, som ledte til dødfødte smågrise, er sygdommen næsten udryddet.

Og med en bestand i bedring, så er der brug for flere medarbejdere.

Ifølge TV2 Bornholm har  Danish Crown det sidste halvandet års tid ligget på omkring 8.000 og 9.000 slagtninger om ugen.

Jesper Sørensen fortæller, at de håber at komme tilbage på omkring 500.000-550.000 grise igen, og dermed cirka 10.000 grise til slagtning om ugen.

Uden for øen

Da det har været svært for Danish Crown at finde nok medarbejdere på solskinsøen har man kigget længere væk. Og der faldt blikket altså på messen i Ringsted, hvilket endte med at blive en succes, da det lykkedes at få fat i seks-syv nye medarbejdere, der gerne vil arbejde for slagteriet på Bornholm.

Ifølge TV2 Bornholm lukker fabrikken i Ringsted i uge 37, og derfor kommer de nye medarbejdere først til Bornholm derefter. Det giver både de nye medarbejdere og arbejdsgiverne tid til at få styr på kontrakter og nye boliger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078