23948sdkhjf

Dansk bryggeri lancerer ølfestival på Færøerne

Færøerne bliver den kun fjerde lokation, hvor det fremadstormende danske bryggeri afholder sin ølfestival

Den 11. - 12. oktober afholder det kendte danske mikrobryggeri, Mikkeller, for første gang nogensinde deres ølfestival Mikkeller Beer Celebration på Færøerne. Nærmere bestemt i Silo på havnen i Thorshavn. Derved bliver Færøerne nummer fire i rækken af lokationer, hvor Mikkeller har afholdt ølfestival. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Tidligere har festivalen været afholdt i - selvfølgelig - København, og derudover i Boston og Tokyo.

I København er festivalen afholdt fjorten gange, og seneste gang var det med over 10.000 deltagere.

Grunden til, at Færøerne er blevet valgt som fjerde lokation for festivalen, er, at Thorshavn har en helt særlig plads i hjertet for Mikkeller-stifteren, Mikkel Bjergsø.

Et magisk sted

I 2017 åbnede han Mikkeller Bar Thorshavn sammen med den lokale gastro-entreprenør Johannes Jensen, og han er meget berejst på øerne, hvor han desuden er involveret i det lokale bryggeri Oy, som også er medarrangør af festivalen.

- Færøerne er et magisk sted med bjergtagende natur og et enormt charmerende folkefærd. Dertil holder jeg af den gastronomiske kultur på øerne. Intet sted i verden har du en så høj koncentration af store kulinariske oplevelser, så det var oplagt, at vi skulle flytte vores ølfestival herop. Det bliver en stor oplevelse, både for de lokale og for de heldige turister, som får lov til at smage noget af verdens bedste øl i nogle storslåede omgivelser, siger Mikkel Bjergsø, direktør i Mikkeller.

Til festivalen på Færøerne regner Mikkeller med at tiltrække 1.200 besøgende, der får mulighed for at smage øl fra 25 bryggerier, som kommer fra hele verden, ofte med sjældne og speciallavede øl til lejligheden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08