23948sdkhjf

Carlsberg-boss: Vi skaber et "powerhouse"

Jacob Aarup-Andersen vil med opkøbet af Britvic skabe et

Carlsbergs største opkøb siden 2008 skal skabe et solidt ståsted i Storbritannien, mener topchef Jacob Aarup-Andersen.

til Finans siger han, at man skaber en mere 'robust, fremtidssikret og diversificeret forretning med øl som kerneproduktet.

»Vi skaber et britisk powerhouse. Vi ser en kæmpe synergi med vores eksisterende britiske forretning, og Britvic har en stor kontantgenerering i en hård valuta,« siger topchefen til Finans.

Den danske bryggerikoncern meddelte mandag morgen, at man har fået godkendt et bud på Britvic på 3,3 milliarder britiske pund, svarende til 29 milliarder danske kroner. Carlsberg har desuden opkøbt resten af bryggeriet Marstons for 1,8 mia. kroner.

I en meddelelse fra Carlsberg siger Jacob Aarup-Andersen, at man med transaktionen kombinerer Britvic's portefølje af højkvalitets sodavand med Carlsberg's stærke portefølje af øl og deres evne til at nå ud til markedet, hvilket skaber et forbedret tilbud på tværs af Storbritannien og markeder i Vesteuropa. 

- Den foreslåede transaktion er attraktiv for Carlsberg-aktionærerne og understøtter vores vækstambitioner samt giver øjeblikkeligt fortjeneste og øget værdi i tredje år, siger han i meddelelsen og noterer at man er glade for at udvide bryggeriets globale samarbejde med PepsiCo og tror på, at de langsigtede muligheder vil være meget gavnlige for begge virksomheder.  

- Vi er glade for, at Britvic-bestyrelsen enstemmigt anbefaler vores tilbud til Britvic-aktionærerne. Vi ser frem til at byde Britvic's ansatte velkommen i Carlsberg-familien og skabe en spændende, sammenlagt virksomhed for alle ansatte. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094