23948sdkhjf

Står jeres automatisering af, træder GreenMatic til

GreenMatic yder førstehjælp til virksomheder med akutte udfordringer med deres automatisering, mens GreenPro har udviklet vandtæt og hygiejnisk tastatur til bl.a. fødevareindustrien.

Tid er penge, og nedetid er dyre penge. Derfor er det med at tænke og handle hurtigt, når en produktionsvirksomheds automatisering står af.

En af førstehjælperne er Ole Sørensen, der ejer virksomheden GreenMatic, som reparerer og sælger paneler, drev og PLC’er til nedbrudsramte virksomheder. Enten nye dele eller renoverede dele fra GreenMatics omfattende reservedelslager.

”Fra en kunde ringer ind med en udfordring, går der syv minutter til, at reservedelen er ude af døren og på vej ud til kunden. Ingen spildtid. Vi har en aftale med et transportfirma i nabolaget her i Kastrup, der hurtigt bringer delene ud til kunderne,” fortæller Ole Sørensen.

GreenMatic fejrer 25 års-jubilæum den 1. november og har gennem årerne opbygget en forretning i fødevarer og industri med særlig ekspertise i opgaver med automatisering.

Virksomhedens kvikke førstehjælp er efterspurgt af produktionsindustrien og særligt af fødevare- og medicinalvirksomheder, der forarbejder fordærvelige råvarer i store serier.

”En kernetanke i virksomheden er, at vi vil hjælpe vores kunder og gøre det nemt for dem at få løst de store udfordringer, de står med. Derfor skaffer vi også de dele, vi ikke ligger inde med, fra ind- og udland.” fortæller Ole Sørensen.  

”Green” i navnet kommer af den cirkulære tankegang bag GreenMatics reservedele, der også er billigere end nye dele. Udskiftede dele fra en virksomhed indgår i en intern grøn cyklus hos GreenMatic, som i øvrigt meget snart dokumenterer sit beregnede klimaaftryk på www.greenmatic.dk

”Mangler en virksomhed for eksempel en strømforsyning, har vi som regel altid sådan en uanset mærke og model på vores lager med genbrugte og renoverede dele. Vi tager også de defekte dele med hjem fra en kunde, renoverer dem og lægger dem på lageret, indtil der bliver brug for dem. Vi har arbejdet for en grønnere fremtid i snart 25 år, så vi var foran samfundet, der jo i dag higer efter bæredygtighed,” siger Ole Sørensen. Tastaturer med silikone og uden bakterier Virksomhedens andet ben er udviklingsselskabet GreenPro, som blandt andet har skabt et superhygiejnisk og vandtæt tastatur kaldet ”Klinisk Tastatur”, som er særlig velegnet i miljøer, der skal holdes sterile og kliniske. Mellem tasterne er der på tastaturet silikone i stedet for mellemrum og kanter, hvor virus og bakterier ellers opholder og formerer sig.

”En test på Mikrobiologisk Institut på Rigshospitalet har vist, at der på et computertastatur var syv gange så mange colibakterier som på et wc-bræt. Udfordringen er, når flere benytter samme tastatur og både fører bakterier til og tager dem med sig, og krydskontaminering opstår. Bakterier og virus er særlig kritiske, når virksomhederne har med mennesker eller fødevarer at gøre og kan få bakterierne overført,” siger Ole Sørensen.

I produktionen låses tastaturet med funktionen CTRL + F1 for at undgå krydskontaminering. Når lyset blinker, kan tastaturet gøres rent. Den næste til at benytte tastaturet åbner det med CTRL + F1 igen.

”En kernetanke i virksomheden er, at vi vil hjælpe vores kunder og gøre det nemt for dem at få løst de store udfordringer, de står med."
Ole Sørensen, direktør og ejer, GreenMatic og GreenPro

 ”Teknologisk Institut har testet tasturerne og bevist, at de kan gøres rene med sulfo, kaustisk soda og endda saltsyre uden at gøre skade på silikonen. To strøg med en klud i længderetningen og to i otte-taller gør tasturet rent. Tastaturet holder vand, cola og kaffe ude, så man risikerer ikke, at computeren brænder sammen på grund af væske i tastaturet. På grund af silikonen skal tasterne kun trykkes 1,5 mm ned, mens det er op til 7 mm ved andre tastaturer, så tastaturerne er også velegnede for gigtramte,” siger Ole Sørensen og påpeger, at alle komponenter er produceret af danske virksomheder.

De primære målgrupper er dog fødevare- og medicinalvirksomheder, sygehuse, tandlægeklinikker og fodterapeuter. De primære markeder er Skandinavien, Tyskland og Storbritannien. Frankrig, Spanien og Latinamerika er også i søgelyset for GreenMatic, der forhandler tastaturerne, da de kliniske tastaturer kan kodes til alle sprog og i øvrigt findes i forskellige versioner.

GreenMatic leverer alt udstyr til automatisering – nyt eller brugt udstyr med to års ombytningsgaranti. Virksomheden sælger og reparerer paneler, drev og PLC’er fra mange producenter.

Virksomhedens reservedelslager sikrer produktionsvirksomheder hurtig genstart efter nedbrud.

GreenMatic forhandler også de kliniske tastaturer, der er udviklet i GreenPro.

Virksomhederne har tre ansatte, inkl. Ole Sørensen.

GreenMatic og GreenPro et certificeret med ISO 9001 og 14001.

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047