266 fondsmillioner skal bidrage til uddannelse af flere stjernekokke
En helt ny version af Hotel- og Restaurantskolen er kommet et godt skridt videre mod realisering, efter Nordea-fonden har givet tilsagn om et bidrag på hele 266 millioner kr. - ud af et samlet byggebudget på 600 millioner kr.
Det skal ifølge en pressemeddelelse resultere i "en ny, bæredygtig skole og gastronomisk campus, der vil ose af eksperimenterende gastronomi, sublimt madhåndværk, fremtidens oplevelser og service" på den grund i Valby, hvor skolen ligger i dag.
- Vi er utroligt glade for Nordea-fondens støtte. Den gør os i stand til at indfri vores vision om at skabe en nytænkende fagskole for gastronomi og værtskab med moderne faciliteter, der er designet til at understøtte værkstedsbaseret undervisning og udvikle et gastronomisk campusmiljø, der kan samle elever, lokale og branchens ildsjæle, siger direktør for Hotel- og Restaurantskolen, Søren Kristensen.
Den nye skole skal rumme kreative laboratorier, åbne køkkenhaver, og den skal med sociale aktiviteter med maden i centrum give et nyt bud på fremtidens erhvervsuddannelser.
- Vi er enormt stolte over at støtte etableringen af en ny Hotel- og Restaurantskolen i Valby, som med bæredygtigt byggeri og gennem nytænkende værkstedsbaseret undervisning vil styrke fagligheden, elevernes sociale fællesskaber og i særlig grad imødekomme dem, der har særlige behov, siger Nordea-fondens direktør, Henrik Lehmann Andersen.
Efter planerne skal den nye udgave af Hotel- og Restaurantskolen stå klar i 2028.