Orkla går plantevejen: "Bøffer" fra Beauvais
Beauvais-mærket er kendt for klassikere som ketchup'en og det sure til smørrebrødet, men det bliver nu også brugt som spydspids for ejeren Orklas gradvise indtog i et nyere plantebaseret mad-segment.
Ifølge en pressemeddelelse fra Orkla lancerer man nu to nye økologiske Beauvais-produkter, der under paraply-navnet Beauvais Greens’n’More danner udgangspunkt for et nemt plantebaseret måltid.
Der er tale om grøntsagsbøffer og -strimler, der er udviklet ved hjælp af en fermentering af rugkerner plus indhold af grøntsager. Fermenteringen gør det ifølge Orkla muligt at skabe saftige, teksturrige bøffer og strimler uden tilsætningsstoffer.
- Grøntsager er meget mere end tilbehør – tilberedt og brugt rigtigt, er de en hovedingrediens med en verden af muligheder. Med de nye bøffer og strimler kan familien få grøntsagerne på tallerkenen i lette retter med både god smag og en god oplevelse af tekstur, siger innovationschef Stine Overgaard fra Orkla.