23948sdkhjf

Naturmælk køber gourmetmejeri

De ville egentlig gerne have undgået at sælge, men omstændigheder gør, at mejeri nu lader sig opkøbe af Naturmælk

Naturmælk har købt og overtaget Hårbølle Mejeri på Møn. Det oplyser virksomhederne i en pressemeddelelse. 

Hårbølle Mejeri producerer fåre- og komælksoste, og de vil fremover blive produceret i regi af Øllingegaard Mejeri og Naturmælk. Produktionen af fåremælksprodukter fortsætter indtil videre i lokalerne i Hårbølle på Møn, hvor gårdbutikken også fortsat vil have åbent for selvbetjening. Produktionen af komælksost flytter til Naturmælk, hvor der vil blive lavet camembert og brie af økologisk komælk efter samme opskrifter og under navnet Hårbølle.

Om Hårbølle Mejeri

  • Hårbølle Mejeri blev grundlagt i 2011 af Per Sørup og omdannet til et anpartsselskab i 2023. 
  • Mejeriet har produceret håndlavede oste og yoghurt på basis af egen fåremælk og lokal jerseymælk.
  • Inspirationen er hentet i spansk og fransk ostetradition, og fokus har været på håndværk og kvalitet, forædling af råmælken og omhyggelig modning af ostene.
  •  Ostene kan købes i specialbutikker og lokale supermarkeder og nydes på gourmetrestauranter.
  •  Mejeriet har desuden en gårdbutik på Brøndegårdsvej i Hårbølle på Møn.

Kilde: Pressemeddelelse fra Naturmælk

”Hårbølle har gennem årene opbygget et stærkt brand, og ostene har deres helt særlige karakteristika. Hårbølle har desuden opbygget en unik markedsposition inden for danskproduceret fåreost, og vi er stolte over at kunne føre den tradition videre,” siger Leif Friis Jørgensen, adm. direktør i Naturmælk, i meddelelsen.

 ”Vi er utrolig glade for, at aftalen med Naturmælk sikrer den fortsatte produktion af Hårbølles fantastiske oste, både på ko- og fåremælk,” siger Joachim Malling, bestyrelsesleder i Hårbølle Mejeri og fortsætter: 

 ”Vi ville gerne have fortsat produktionen selv, men på trods af lokal opbakning og en ihærdig indsats har det desværre ikke været muligt at drive en rationel og rentabel forretning i de nuværende rammer og med det eksisterende produktionsudstyr, og vi har desuden haft udfordringer med at tiltrække og fastholde det nødvendige personale. Nu fortsætter produktionen i stedet fra Naturmælk og Øllingegaard, og det sikrer mangfoldigheden i det danske ostelandskab.”

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097