Det sker: Danmarks største event mod madspild

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Fredag d. 4. oktober åbner fødevareminister Karen Hækkerup Danmarks hidtil største event mod madspild på Rådhuspladsen i København.

Det er førende aktører fra hele fødevarernes værdikæde, der fredag d. 4. oktober fylder Rådhuspladsen i København, når Danmarks største event mod madspild løber af stablen. Eventen hedder Sammen Mod Madspild – United Against Food Waste, og her optræder bl.a.:
Landbrug & Fødevarer, Landbokvinder, REMA 1000, Coop, Lagkagehuset, Unilever Food Solutions, Gartneriet Alfred Pedersen & Søn, Grab'n'Cook.

Efter fødevareministerens tale kl. 14.15 vil der være en række andre spændende indlæg, bl.a. Søren Gades tale kl. 15.15. Og så bliver vinderne af en dansk og en international konkurrence kåret – i den sidstnævnte modtager vinderen af en plakatkonkurrence mod madspild 5.000 Euro af FN og Nordisk Ministerråd - førstepræmien i konkurrencen bliver overrakt af Nordisk Ministerråds generalsekretær Dagfinn Høybråten,

Europæisk bevægelse
Sammen Mod Madspild – United Against Food Waste er inspireret af lignende events i bl.a. London, Feeding the 5000. Eventen bliver afholdt som led i en række internationale aktiviteter mod madspild under EU-samarbejdet FUSIONS, som er verdens største alliance mod madspild. 21 europæiske partnere deltager i FUSIONS, deriblandt Feeding the 5000, FN og den danske forbrugerbevægelse, Stop Spild Af Mad samt Communiqué.

- Vi er meget stolte over at kunne samle så mange vigtige kræfter inden for hele fødevarernes værdikæde i denne store event, siger initiativtager til Sammen Mod Madspild – United Against Food Waste Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, og fortsætter:

Læs også: 4.000 doggy-bags skal stoppe spild af mad på Bornholm

- Det er vigtigt at vise, at vi står sammen om at mindske madspildet fra jord til bord. Eventens deltagere har allerede gjort store fremskridt i kampen mod madspild. Det er vores håb, at Sammen Mod Madspild – United Against Food Waste kan gentages i fremtiden, ikke kun i Danmark, men også i resten af Europa.

Læs også: Sådan mindsker du madspildet til firmajulefrokosten

Ud over eventens deltagere vil også en række af Stop Spild Af Mad’s internationale samarbejdspartnere være repræsenteret på Rådhuspladsen, deriblandt FN-initiativet Save Food og FAO/UNEP kampagnen Think.Eat.Save.

Al god overskudsmad vil efter eventen blive afhentet af Projekt Hjemløs til fordel for Københavns hjemløse. Det organiske affald vil desuden blive afhentet og omdannet til biogas.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Studerende har lavet en kødportal

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Industribageruddannelse flot fra start

Luft driller Højer Pølser

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

Andesalg satte rekord

BC Catering fordobler lager

Aftale er på plads: Mille Food bliver forgyldt

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

Kiks-producent har hemmelige planer

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Ny restaurant eksperimenterer med matchende cocktails

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Roskilde får stort fødevarecenter

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Pas på: Risiko for metalstykker i kiks

Se alle Medlemmernes egne nyheder

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktkonfiguration d. 14/12

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Lefon rørsave – en fremragende løsning til rustfrie mejerirør

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Thanksgiving torsdag den 23. november 2017

QMS-Consults kursuskatalog for 2018

Advances in hygienic design guidelines and Industrial best practice

Emotron Softstarter

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

Følg os på Facebook og vind en kurv

November nyhedsmail fra KE Fibertec

Den eneste sande grønne kilowatt-time er den, der aldrig bliver brugt

Lejer til Levnedsmiddelsindustrien

YASKAWA ie4++ supersparemotor og en inverter

SEW-sats på eftermarkedet

Technor deltager på Maskinmestrenes Erhvervskonference - Ajour 2017

DENIOS - Behandling af farlige medier

Send til en kollega

0.227