23948sdkhjf

Salget af økologiske fødevarer stiger efter år med tilbagegang

Sidste år udgjorde salget af økologiske fødevarer 11,6 procent af det samlede salg af fødevarer.

Danske forbrugere er begyndt at fylde indkøbskurven med økologiske fødevarer igen efter flere år med fald.

Det viser en opgørelse for detailsalget i 2024 fra Danmarks Statistik tirsdag.

Samlet steg salget af økologiske fødevarer med tre procent.

Fremgangen skyldes især en stigning i salget af frugt og grønt, der udgør den største andel - 38 procent - af salget af økologiske fødevarer.

Her var salget af gulerødder og kartofler medvirkende til stigningen.

Ifølge Danmarks Statistik hænger det dog overvejende sammen med, at priserne på gulerødder og kartofler steg sidste år.

Den mest solgte varer inden for frugt og grønt var bananer, der alene udgjorde tre procent af salget af økologiske varer.

Salget af økologisk kød faldt en smule sidste år sammenlignet med 2023.

Der blev solgt mest okse- og kalvekød efterfulgt af svinekød og kyllingekød.

Sidste år udgjorde økologiske fødevarer 11,6 procent af det samlede salg af fødevarer. Det er en lille tilbagegang i forhold til året forinden.

Tilbagegangen kan blandt andet hænge sammen med, at der i 2024 samlet set blev solgt flere fødevarer end i 2023.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062