23948sdkhjf

Jysk bagerivirksomhed kan ende i franske hænder

Franske Cérélia vil overtage Humlum

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til anmeldelse af en fusion, hvor franske Cérélia vil få enekontrol med den danske dejproducent Humlum.

Det oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Fusionen er endnu ikke godkendt, men udkastet lægger op til en forenklet anmeldelse. Det betyder, at processen kan gå hurtigere, hvis styrelsen vurderer, at der ikke er konkurrenceproblemer.

Humlum er en dansk producent af dejprodukter, der sælger tarteletter samt rullede afkølede dejplader – fx pizza, butterdej, tærter og til pølsehorn – samt frosne dejplader og tærtebunde. Produkterne afsættes i grossistleddet til supermarkeder og foodservice/catering kunder.

Humlum ejes i fælleskab af Givesco-kagefamilien Eskildsens virksomhed Kakes og et familieejet selskab med Humlums adm. direktør Erik From som en del af ejerkredsen. I 2021 flyttede virksomheden i meget større lokaler på hele 7000 kvm og udvidede produktionen.

Overskuddet for 2024 lød på 18,4 mio. kr., hvilket var et betydeligt løft fra de 11,5 mio. kr., der var bundlinjen for 2023.

Cérélia er en fransk virksomhed med tilsvarende sortiment. Koncernen producerer blandt andet tærte- og pizzadej, pandekager, vafler og småkager til både detail og foodservice i Europa, USA og Asien. I Danmark sælger selskabet primært afkølede pandekager til supermarkeder og cateringsektoren.

Cérélia kontrolleres indirekte af Ardian Buyout Fund VII B S.L.P., som er ejet og styret af den franske kapitalfond Ardian.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047