Millioninvestering fører til mindre madspild og forbedret drift
Efter en tocifret millioninvestering i sin fabrik i Gråsten har Stryhns mindsket sit madspild i produktionen med 155 ton remoulade, mayonnaise og ketchup.
Stryhns Gruppen har hovedsæde og leverpostejproduktion i Himmelev ved Roskilde og rødder tilbage til 1941. I dag er koncernen et dansk mærkevarehus med kendte brands som Stryhn’s Leverpostej, Graasten Salater og Langelænder Pølser – og har siden 2008 været ejet af norske Agra.
Administrerende direktør i Stryhns Gruppen, Kristian Kornerup Jensen, fortæller til Børsen, at den reducerede madspild svarer til indholdet af 1 mio. tuber med remoulade.
Virksomheden har mindsket sid spild blandt andet ved at benytte sig af lukkede rørsystemer og tanke samt en såkaldt “gris”, der tømmer rørene ved produktionsskifte.
– Indholdet i tankene udnyttes nu fuldt, fordi de har konkav bund og ikke flad som tidligere, forklarer administrerende direktør Kristian Kornerup Jensen
Også AI-baserede salgsprognoser og et samlet it-system har reduceret spildet. Siden 2018 er madspildet i produktionen nedbragt med 30 procent, og målet er 50 procent i 2030. Projektet har også bidraget til et forbedret driftsresultat på 90 mio. kr. i seneste regnskabsår.