23948sdkhjf

Dansk vin med momentum – må takke global opvarmning

Flere danske vingårde sælger til michelinrestauranter i Sydeuropa

Danske vinproducenter oplever stigende interesse fra sydeuropæiske toprestauranter.

Det skriver Børsen.

Eksempelvis er vin fra Stokkebye Vingård på Fyn nu at finde på vinkortet hos Michelin-restauranten Le Taillevent i Paris. Ifølge vinekspert Rene Langdahl er kombinationen af klimaforandringer og voksende ekspertise med til at løfte kvaliteten markant.

– Kvaliteten er ved at blive så god nu, at forbrugerne accepterer dansk vin, siger han.

En artikel i Nature Reviews Earth & Environment vurderer, at op mod 70 procent af de klassiske vinregioner kan blive uegnede til vinproduktion i de kommende årtier. I Danmark betyder klimaforandringerne til gengæld, at det er blevet mere egnet til at dyrke vin her. Produktionen er tredoblet det seneste årti.

Samtidig arbejdes der på, at danske regioner opnår beskyttet EU-anerkendelse. Det er Dons ved Kolding blandt andet lykkedes med.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063