23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Kød spiller hovedrollen på tallerkenen i tre ud af fire aftensmåltider

Det tyder på, at den grønne madlavning endnu ikke har fået fremtrædende plads, lyder det i undersøgelse

Når aftenen går på hæld, og aftensmaden skal laves, dækkes der oftest op til en ret, hvor kød er omdrejningspunktet.

Det viser den årlige befolkningsundersøgelse af danskernes madvaner fra vidensorganisationen Madkulturen.

Tre ud af fire aftensmåltider indeholder stadig kød, hvilket er lige så mange som for ti år siden.

Det tyder dermed på, at den grønne madlavning generelt ikke har fået en fremtrædende plads i madkulturen, lyder en af konklusionerne i undersøgelsen.

- Kødets selvskrevne plads i madlavningen hænger sammen med et dybt rodfæstet syn på velsmag og sundhed, siger direktør ved Madkulturen Judith Kyst.

Hun tilføjer, at mange finder det svært at lave velsmagende retter uden kød.

Der er dog nogle ændringer, hvad angår kødet på tallerkenen, påpeger hun.

- Det går mere fra rødt til lyst kød og mere fra firebenede dyr til tobenede, siger Judith Kyst og tilføjer, at mængden af kød i måltiderne også bliver skruet ned "en smule".

- Men ikke hyppigheden. Det er primært, farven der skifter, siger hun.

Den mindre ændring i mængden og farveskiftet i kødet skyldes delvist klimabevidsthed, men det er særligt de høje fødevarepriser, understreger Judith Kyst.

Når kødet bliver droppet i aftensmaden, er det typisk til fordel for nemme retter som brød med ost, pasta med ketchup eller en skål yoghurt, viser undersøgelsen.

- Der er færre grøntsager i de vegetariske retter end dem med kød. Det er fordi, vi springer til den nemme løsning, som hurtigt bliver beige, brun eller hvid mad.

/ritzau/

BREAKING
{{ article.headline }}
0.141|