Det viser en undersøgelse gennemført af Landbrug & Fødevarer. Her svarer 13 procent af forbrugerne, at fødevaresikkerhed er den vigtigste parameter, når de køber fjerkræ, og dermed er der tale om et kraftigt fald fra 19 procent i en tilsvarende undersøgelse i 2011.
Samtidig er fødevaresikkerheden blevet overhalet af parametre som pris, dyrevelfærd, samt at der er tale om danskproducerede produkter.
Tal fra DTU Fødevareinstituttet viser, at der ikke var nogen salmonella-infektioner fra dansk kyllingekød i hverken 2011 eller 2012. Alligevel opfordrer forskningsleder Tine Hald forbrugerne til at være opmærksomme på salmonella, når de har med fjerkræ at gøre.
- Vi importerer stadig fødevarer, hvor vi finder en del salmonella i for eksempel fjerkræ. Så hvis forbrugerne ikke skelner mellem dansk og importeret kyllingekød, er der stadig en risiko for at blive smittet, siger hun til Landbrug & Fødevarer.