23948sdkhjf

Sukkergigant ruster sig til markeds-liberalisering

På trods af tilbagegang i både omsætning og overskud kom tyske Nordzucker, der ejer Nordic Sugar, ud af 2013/2014 med et solidt regnskab.
Nordzucker omsatte for 2,361 mia. euro (17,6 mia. kr.) i 2013/2014, og dermed var der tale om en lille tilbagegang på 82 mio. euro (612,0 mio. kr.) sammenlignet med året før. I samme periode faldt overskuddet med 160 mio. euro (1,2 mia. kr.) til 209 mio. euro (1,6 mia. kr.). Alligevel er CEO Hartwig Fuchs tilfreds.

- Vi er meget tilfredse med vores nøgletal. De sidste tre år har været karakteriseret ved ekstremt stærke afkast, og det har vi udnyttet til at videreudvikle virksomheden og styrke dens position, siger Hartwig Fuchs.

Faldet i omsætningen skyldes faldende salgspriser, og en stigning i salget har ikke helt kunnet kompensere for dette. Især i de sidste to kvartaler af regnskabsåret har priserne vist en nedadgående trend.

- De meget gode år er ovre. Vi er nu i en omstillingsperiode, der vil vise sig at være udfordrende for os. I slutningen af september 2017 vil sukkermarkedet ophøre med at eksistere i sin nuværende form. Volatibiliteten på det globale marked har så sandelig allerede stærkere indflydelse på EU-sukkermarkedet. Det er en tilskyndelse for os til at forfølge vores markedsmuligheder endnu mere stringent, at fokusere på bæredygtighed og gennemsigtighed i hele produktionskæden og intensivere vores indsats for også at udvikle virksomheden internationalt, siger Hartwig Fuchs.

Alle virksomhedens regioner gav overskud i 2013/2014. Som i de tidligere år kom 44 procent af omsætningen fra Centraleuropa, 40 procent fra Nordeuropa og 16 procent fra Østeuropa.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079