23948sdkhjf

Metro pønser på at lukke i Danmark

Metro Group, der ejer de fem danske Metro Cash & Carry varehuse, påtænker at standse sine aktiviteter i Danmark.
Det har ledelsen orienteret virksomhedens medarbejdere om i dag.

Det er den Düsseldorf-baserede detail- og handelskoncerns opfattelse, at det danske marked er mættet, så det ikke tilbyder en tilfredsstillende mulighed for vækst. Metro kan ganske enkelt ikke med sine kun fem varehuse opnå stordriftsfordele og en vedvarende rentabel drift.

- Mens vi begynder at se tendenser til større vækst i vores Cash & Carry-division, så har det desværre ikke været tilfældet i Danmark, fortæller Olaf Koch, der er formand for direktionen i Metro AG og CEO i Metro Cash & Carry og fortsætter:

- Vi er, som organisation, nødt til hele tiden at til at se på indtjening og vækstmål i de forskellige lande, vi befinder os i, og så fokusere vores indsats i de områder, hvor vi har mulighed for at øge vores markedsandel. I Danmark har vi, trods en ihærdig indsats, desværre ikke kunnet nå vores mål – at skabe en rentabel forretning.

Den danske afdeling af Metro Cash & Carry har kørt med underskud i adskillige år.

- Vores medarbejdere har ydet en formidabel indsats, men Danmark er et relativt lille område og et yderst vanskeligt marked for Cash & Carry varehuse, lyder forklaringen fra Metros adm. direktør i Danmark, Charles Kay. Som eksempel nævner han, at Metros salg af f.eks. øl, slik, sodavand og andre sukkerholdige produkter gennem årene er faldet drastisk som følge af de høje danske punktafgifter og konkurrencen med grænsehandelen.

- Bliver vi tvunget til at lukke ned i Danmark, hvilket meget tyder på, så vil det naturligvis ske under størst mulig hensyntagen til vore medarbejdere, kunder og leverandører. Men lige nu fortsætter driften som hidtil og eventuelle ændringer vil blive varslet i god tid, udtaler Charles Kay.

Metros danske ledelse forventer at indlede de lovbestemte forhandlinger med medarbejderne i den nærmeste fremtid. I respekt for medarbejdernes følsomme situation og de forestående forhandlinger, så ønsker Metros ledelse ikke at kommentere sagen yderligere, før forhandlingerne er afsluttet, hvilket forventes at ske i løbet af de kommende uger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094