23948sdkhjf

Gea skal levere nyt kæmpeanlæg til mælkepulver

GEA Process Engineering har landet en ordre til en værdi af 670 mio. kr. på opførelsen af et af verdens største mælkepulveranlæg i New Zealand.
Mælkepulverproducenten Fonterra brød alle grænser for produktion af mælkepulver tilbage i 2012, da virksomheden bestilte ”Darfield 2”-anlægget med GEA Process Engineering som leverandør. Med en kapacitet til at producere 30 tons mælkepulver i timen var anlægget verdens største.

Nu har mejerigiganten bestilt et nyt anlæg fra GEA Process Engineering med samme enorme størrelse. Det skal bygges nær Lichfield i hjertet af New Zealands mejeriområde på Nordøen.

- Vi er meget glade for at skulle bygge det kun andet anlæg af denne størrelse i verden til Fonterra. Konstruktionen af så store anlæg er altid udfordrende, men vi har den fornødne ekspertise – blandt andet fra Darfield og andre store projekter. Samarbejde med virksomheder som Fonterra er meget inspirerende, fordi det driver os fremad og sætter nye standarder for, hvad vi kan præstere, udtaler Niels Erik Olsen, managing director hos GEA Process Engineering.

700 tons mælkepulver om dagen
Når anlægget i Lichfield står færdigt til sæsonen 2016/2017, vil det kunne behandle 4,4 millioner liter mælk dagligt og producere 700 tons mælkepulver om dagen. GEA Process Engineering New Zealand vil stå for projektet, og anlægget vil udelukkende bestå af procesteknologi leveret af GEA Process Engineering.

- Hos GEA Process Engineering i New Zealand er vi glade for, at vi får mulighed for at arbejde sammen med Fonterra om anlægget i Lichfield, udtaler Clint Brown, managing director for GEA Process Engineering New Zealand, og fortsætter:

- Vi har haft et fantastisk godt samarbejde med Fonterra både i Pahiatua, hvor vi arbejder i øjeblikket og i Darfield, hvor vi har lavet to anlæg, der er en stor succes. Vi vil nu gøre vores absolut bedste for at sikre, at det nye spraytørringsanlæg i Lichfield bliver en lige så stor succes.

Lavet til eksport
Fonterra står for omkring 40 procent af al den mælkepulver, der forhandles internationalt og behandler mere end 90 procent af den mælk, der produceres i New Zealand.

Anlægget i Lichfield er lavet udelukkende med henblik på eksport og kommer kun til at producere sødmælkspulver til Mellemøsten, Sydøstasien og Kina. Efterspørgslen efter mælkepulver er stigende på disse markeder, og det forventer Fonterra vil fortsætte i de kommende år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093