Finalisterne til Sallings Fødevarepris er fundet
11 passionerede, danske fødevareproducenter dyster om at vinde Fødevareprisen 2014.
I alt har 76 virksomheder fra hele landet - store som små - indsendt produkter til Fødevareprisen 2014, og 12 produkter skal nu kæmpe om hovedpræmien, der belønnes med 100.000 kr. Ud over Fødevareprisen 2014 skal der også kåres vindere inden for ”Mest innovative produkt” og ”Bedste emballagedesign” - begge priser præmieres med 10.000 kr. hver.
Sidst men ikke mindst skal ”Publikumsprisen” kåres. Her har forbrugerne haft mulighed for at stemme det produkt ind, som de ikke vil undvære i deres køkken. Vinderen af Publikumsprisen modtager 7.500 kr.
Fødevareprisen 2014 er indstiftet med støtte fra Sallingfondene og uddeles i samarbejde med F. Salling A/S, Jyllands-Posten og Food Organisation of Denmark.
Alle danske fødevarevirksomheder har haft mulighed for at indstille et eller flere produkter, produceret af danske råvarer.
Finalisterne til Sallings Fødevarepris 2014
Delikatesser
- Rævhede skinke - Langtidsmodnet, koldrøget, krydret skinke af svinekød, Rævhede Naturprodukter, Aabybro
- Fennikel Salami – Ekstra tørret salami efter klassisk opskrift med pikant smag af fennikel Aalbæk specialiteter, Billund
- Lyngrøget laks – Laks koldrøget over Vesterhavslyng, Klausens Fisk og Skaldyr, Hune Blokhus
- Lottes hvidløg – Økologiske, danskdyrkede hvidløg, Lottes Hvidløg, Faxe
- Dansk kronhjort - Mørbrad fra dansk kronhjort – Rævhede Naturprodukter, Aabybro
- St. Lyngdal baconpølse – lavet af kød fra frilandsgrise og limousinekalve, St. Lyngdal, Sorring
- Mammen Danablue+60 – Dansk blåskimmelost fra Drøsbro Mejeri, Thorsø
- Winter Spring, nordisk isdessert baseret på kamilleis og æblesorbet, WS Group, København
- Pomé – Aperitif-brændevin fremstillet af friskpresset fynsk æblemost lagret på egefade, Aqua Vitae Sydfyn, Skaarup
- Young Rye, June 2014 –Whisky fremstillet af dansk rug og lidt byg fra Vestjylland. Stauning Whiskey, Skjern
- Røget koldpresset rapsolie – Dansk koldpresset rapsolie røget over bøgeflis, Samsø Landkøkken, Samsø
- Æblemost med ribs og solbær – Frisk most fremstillet af danske discoveryæbler tilsat solbær og ribs, Mariendal Mosteri, Grenå