23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Guldbæk Vingård bag sjælden supervin

Den varme og fugtige sommer har gjort det muligt for den nordjyske vinavler på Guldbæk Vingård at producere en meget kostbar vin, der aldrig før er produceret i Danmark.

Hos Vinavler Jan Thrysøe, ejer af Guldbæk Vingård, er en del af druerne angrebet af svamp og ædelråd. Det gør det muligt at producere en meget sjælden vin, skriver DR Nordjylland.

Svampen og ædelråd gør, at druerne får et enormt højt sukkerindhold, så de er tørret ind og ligner rosiner. Og selvom vinen endnu ikke er drikkeklar, så er vinavleren forventningsfuld.

- Den smager faktisk ganske fremragende i forhold til hvor tidligt, vi er i processen nu, siger Jan Thrysøe.

Den omtalte vin burde ellers ikke kunne fremstilles i Danmark, da svampen, der skaber ædelråd normalt opstår under helt andre vejrforhold end dem vi har i Danmark, men den varme og fugtige sommer har altså skabt forhold for druerne, som var man i Bordeaux i Frankrig.

Ifølge en vinekspert, Allan Madsen er der aldrig før produceret en lignende vin i Danmark – og han vurderer at vinen kommer til at koste op mod 3000 kr. flasken.

Originalartikel:

http://www.dr.dk/Nyheder/Regionale/Nordjylland/2014/10/10/10122804.htm
BREAKING
{{ article.headline }}
0.125|instance-web04