Madspildsevent var en stor succes

Torsdag d. 9. oktober 2014 løb Sammen Mod Madspild af stablen. Eventen blev besøgt af mere end 6.000 mennesker. Og to af Danmarks store supermarkedskæder støttede stort op om projektet.

Stifter af Stop Spild Af Mad, Selina Juul, var mere end begejstret efter torsdagens event på Rådhuspladsen. Eventen blev besøgt af mere end 6.000 mennesker, hvilket betyder at opbakningen var endnu større som sidste år, hvor eventen blev afholdt for første gang.

Miljøminister Kirsten Brosbøl åbnede eventen, og i løbet af dagen var også Fødevareminister Dan Jørgensen, Overborgmester Frank Jensen, direktøren i UNEP, John M. Christensen, generalsekretær i WWF, Gitte Seeberg og Selina Juul på talerstolen.

Imellem talerne sørgede DJ Martin Dreyer for musik, der kunne akkompagnere gæsternes tur rundt på Rådhuspladsen.

Detailhandlens ansvar
En ny undersøgelse lavet af Miljøministeriet viser, at supermarkeder og resten af detailhandlen smider 150.000 ton mad ud hvert år. Det er mere end hidtil antaget. Ved Sammen Mod Madspild deltog Coop og Rema 1000, og de to supermarkedskæder er gode forgangseksempler for resten af branchen.

- Ved at deltage i et event som det her, viser Coop og Rema 1000 netop, at de er villige til at gøre, hvad de kan, for at mindske madspild, siger stifter af Stop Spild Af Mad, Selina Juul, der også er initiativtager til eventen.

- De to kæder gør i forvejen en stor indsats med masser af skridt i den rigtige retning.

Til eventen havde Coop indgået et samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen, der delte lækre retter ud, lavet af gode overskudsfødevarer. Og Rema 1000 serverede lækker græskarsuppe og uddelte poser til de besøgende.

I det dejlige efterårsvejr serverede også WWF, Meyers køkken samt Miljøpunkt Indre By spændende overskudsmad.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Smækker med døren for Just Eat: Vi kan ikke overleve

Klassisk chokoladeproducent er i fremgang

Det lukkede Metro får stadfæstet sin bøde

Efter strejke: Lufthavnens madarbejdere får rettigheder tilbage

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Nyhedsbrev

Studerende har lavet en kødportal

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

Industribageruddannelse flot fra start

Luft driller Højer Pølser

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

BC Catering fordobler lager

Andesalg satte rekord

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Roskilde får stort fødevarecenter

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RS Components har nu PSoC 6 Bluetooth LE-udviklingssæt fra Cypress

Preeflow-familien vokser med ny mikrodispenser

Morgenmøde om fødevareudvikling

Erhvervslejemål fra kr. 400/m²

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Q-System kåret til Gazelle virksomhed 2017

Digitalisering fører til øget konkurrence

Del din eksportviden med andre kollegaer fra Vandbranchen

Opnå økonomiske fordele og mere tilfredse kunder

Miniature gear fra ZF Danmark

Prisstærke plastspande til fødevarer

AxFlow fører stort set alt i Filtre, Riste og UV systemer

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Gazelle virksomhed

Fuldstændig fyldninglinjer fra Trepak International AB

ALPMA osteriudstyr

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktko...

Send til en kollega

0.266