23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Direktør: Fjerkræmarkedet har pilen opad

Landbruget satser mere og mere på at opdrætte fjerkræ. Både en rugeægsproducent og direktøren fra Danhatch vurderer, at fjerkræ snart overhaler svinekød.

Rugeægsproducent i Nordjylland Lars Peter Boel åbner i disse dage sin tredje hønsestald med op mod 50.000 høns og 4.000 haner. Det gør han, fordi han tror på, at fjerkræet vinder mere og mere indpas på de danske middagstallerkner, skriver P4 Nordjylland.

- Jeg tør investere, fordi det generelle fjerkræmarked har pilen opad, siger Lars-Peter Boel til P4 og han bakkes op af adm. direktør Kristian Kristensen fra nordjyske Danhatch, der er et af Nordeuropas største rugerier. Kristian Kristensen peger på en helt særlig årsag til at fjerkræ bliver mere og mere populært.

- Fjerkræ kan spises af alle forbrugere rundt omkring i verden uanset religion, og så er det fedtfattigt, siger han.

Især dansk fjerkræ er eftertragtet på verdensmarkedet – det skyldes at der er meget lidt salmonella og campylobacter i kødet, god dyrevelfærd samtidig med at anvendelsen af antibiotika er næsten ikke-eksisterende.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.079